Mellie » Specials » Dan brown
Life is too short to not make the best of everything!

De boeken van Dan Brown

De boeken van Dan Brown Wie kent ze niet, de boeken van Dan Brown? Wereldwijd beroemd en inmiddels zijn al 2 van zijn 6 boeken verfilmd. Ook zijn nieuwste boek, The Lost Symbol, gaat verfilmd worden naar alle waarschijnlijkheid komt hij eind 2014 in de bioscopen. In deze special zijn de samenvattingen/meningen te vinden van alle boeken van Dan Brown die hij tot nu toe heeft geschreven. Nu maar hopen dat hij snel weer een bestseller gaat schrijven, ik wacht vol verwachting af!
Dan Brown is de auteur van een aantal boeken, waaronder de wereldwijde nummer 1: De Da Vinci Code, één van de best verkochte boeken ooit. 4 van zijn boeken stonden maar liefst een heel jaar in de bestsellers list van de Sunday Times en het waren de top 4 van de bestverkochte boeken in 2005. Ze zijn vertaald en gepubliceerd in meer dan 40 talen wereldwijd.

Dan Brown is afgestudeerd aan de Amherst College en Phillips Exeter Academy, op die laatste heeft hij gewerkt als Engels leraar voordat hij zich helemaal ging richten op het schrijven. In 1996 leidde zijn interesse in het ontcijferen van codes en zijn interesse in overheidinstanties tot zijn eerste boek: Digital Fortress of het Juvenalis Dilemma. Dit werd een nummer 1 op de bestverkochte boekenlijst. Het vindt plaats bij de NSA(National Security Agency) en het zoekt de grens op tussen burgerlijke privacy en natioanale veiligheid. Zijn tweede boek werd Deception Point of Delta Deceptie en heeft ongeveer hetzelfde in zich al staat nu hoogstaande technologie ook bovenaan de lijst van thema's.

Dan Brown is de zoon van een Presidential Award-winnende wiskundeleraar en van een professionele musicus. Hierdoor groeide hij op tussen de filosofieën van zowel wetenschap en religie. Dit zorgde voor zijn inspiratie voor zijn derde boek Angels&Demons, die wij hier kennen als het Bernini Mysterie, in deze thriller is er een strijd tussen wetenschap en religie in een Zwitsers laboratorium en in het Vaticaan.

Dan Brown is getrouwd met Blythe, kunsthistoricus en schilder. Zij werken samen aan zijn onderzoek en zij gaat vrijwel altijd mee op zijn onderzoekreisjes, onder andere naar Parijs, waar ze lang in het Louvre waren voor de thriller de Da Vinci Code.

De Da Vinci Code heeft meer dan 70 miljoen kopieën verkocht en inmiddels zijn al 2 van zijn boeken verfilmd. De Da Vinci Code was de eerste die werd verfilmd en begin 2009 was zijn 2e boek in de bioscopen te zien: Angels&Demons.

Ook de opvolger van het Bernini Mysterie ligt inmiddels bij de boekhandels onder de naam The Lost Symbool of in het Nederlands: Het Verloren Symbool. Ook dit boek zal hoogstwaarschijnlijk verfilmd gaan worden in 2014.

Op 14 mei 2013 is zijn nieuwste boek uitgekomen onder de naam 'Inferno'. Het boek speelt dit keer grotendeels af in Florence en heeft nogmaals Robert Langdon als hoofdpersonage.

Veel leesplezier bij het lezen van de artikelen over de boeken van Dan Brown!
Juvenalis Dilemma/Digital Fortress

Juvenalis Dilemma/Digital Fortress

Het Juvenalis Dilemma is het eerste boek van Dan Brown. Hierna volgen nog de bestsellers de Da Vinci Code, het Bernini Mysterie, de Delta Deceptie en de in 2009 verschenen The Lost Symbol/Het Verloren…
Deception Point/ de Delta Deceptie

Deception Point/ de Delta Deceptie

Het derde boek van Dan Brown kwam uit onder de titel: de Delta Deceptie of onder Deception Point in de VS en Groot-Brittanië. Het boek staat los van zijn vorige boeken: Het Juvenalis Dilemma en Het Be…
Het Bernini Mysterie/ Angels & Demons

Het Bernini Mysterie/ Angels & Demons

Het Bernini Mysterie is het eerste boek over professor Langdon. Er zullen er nog een aantal volgen. Tot nu toe alleen De Da Vinci Code en Het Verloren Symbool(The Lost Symbol). Het boek is geschreven…
De Da Vinci Code

De Da Vinci Code

De Da Vinci Code is dé bestseller waardoor Dan Brown op de kaart werd gezet. Het boek is inmiddels verfilmd en bijna iedereen kent het boek wel, een hele prestatie natuurlijk. Dit boek gaat net zoals…
The Lost Symbol/Het Verloren Symbool

The Lost Symbol/Het Verloren Symbool

Het nieuwste, in 2009 verschenen, boek van Dan Brown. Er is lang op gewacht, maar het is al snel een bestseller geworden. Dit is alweer het derde boek over Robert Langdon en waarschijnlijk niet het la…

Inferno door Dan Brown

Inferno is het vierde boek in de Robert Langdon-serie van Dan Brown. Ook dit boek staat weer in het teken van symbolen en het oplossen van een mysterie. Het boek is uitgekomen op 14 mei 2013 in zowel…
Gepubliceerd door Mellie op 18-10-2009, laatst gewijzigd op 20-05-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!