Mellie » Specials » Stephenie meyer
Life is too short to not make the best of everything!

Boeken en verfilmde boeken van Stephenie Meyer

Stephenie Meyer heeft inmiddels 5 boeken geschreven: Twilight, New Moon/Nieuwe Maan, Eclipse, Breaking Dawn en The Host. 4 daarvan heb ik gelezen en ook de boekverslagen en 1 filmverslag staan op deze site.
Stephenie Meyer is geboren op 24 december 1973 en behaalde haar Bachelor in Engels aan de Brigham Young University. Ze woont nu met haar 3 zoons en man in Phoenix, Arizona. Door Publisher's Weekly werd ze in 2005 gekozen tot 'Most promising authors of 2005'. Toen Stephenie 4 was is ze verhuist naar Phoenix, ze leefde eerst in Connecticut. Stephenie komt uit een gezin van 6 kinderen(3 jongens en 3 meisjes).

Het verhaal achter de Twilight-serie

Het verhaal achter Twilight is heel simpel. Op een dag had Stephenie een droom over een meisje en een vampier die verliefd op elkaar waren, ze hadden een intiem gesprek in het bos en Stephenie raakte gefascineerd door de 2. Ze besloot er iets mee te gaan doen en na een lange tijd niet meer te hebben geschreven, schreef ze dit toch wel. Ze typte haar verhaal vooral in de avonden, omdat haar kinderen dan op bed lagen. De grootste moeite had ze misschien wel met de namen. Voor de jongen moeste ze een oude naam hebben, die romance met zich mee bracht. Gefascineerd door gerespecteerde auteurs uit het verleden kwam ze uiteindelijk op Edward. Voor het meisje was het nog moeilijker, ze heeft uiteindelijk besloten om de naam te kiezen die ze haar dochter, die ze niet heeft, zou willen geven: Isabella.

Op een gegeven konden Edward en Isabella niet uit haar hoofd blijven en ze heeft zelfs met notitieboekjes bij haar bed gezeten om 's nachts aantekeningen te maken. Eigenlijk wist niemand dat ze een boek aan het schrijven was, ze heeft het alleen verteld aan haar zus. Ze stuurde haar de hoofdstukken en haar zus las ze. Ze heeft lang gezocht naar een uitgever en uiteindelijk bleek dat haar boek niet alleen uitgegeven zou worden, maar dat ze er ook nog geld voor kreeg, wat Stephenie absoluut niet had verwacht. Nu zijn de 4 boeken een gigantisch succes en Twilight is inmiddels al vertaald in meer dan 40 talen!
Boekverslag Twilight

Boekverslag Twilight

Twilight is het eerste boek in een uiteindelijke serie van vijf delen. De boeken zijn geschreven door Stephenie Meyer. De boeken gaan voornamelijk over Edward Cullen en Bella Swan. Dit boek, Twilight,…
Boekverslag New Moon/Nieuwe Maan

Boekverslag New Moon/Nieuwe Maan

New Moon of in het nederlands Nieuwe Maan, is het tweede deel in de 5-delige Twilight-serie die geschreven is door Stephenie Meyer. Het boek wordt naar verwachting in 2010 verfilmd.
Boekverslag Eclipse

Boekverslag Eclipse

Eclipse is het derde deel in de Twilight-serie. Het is tevens het derde deel van de schrijfster Stephenie Meyer. De vorige twee boeken waren Twilight en New Moon of Nieuwe Maan. Twilight is inmiddels…
Boekverslag Breaking Dawn

Boekverslag Breaking Dawn

Breaking Dawn is het vierde boek in de Twilight-serie, geschreven door Stephenie Meyer. Het boek is de opvolger van Eclipse en is nu alleen nog maar uit in het Nederlands. Het eerste boek van de serie…
recensie

Recensie 'Twilight' (2008)

Deze film, die is gepubliceerd in 2008, is gebaseerd op het boek van Stephenie Meyer. Bella Swan verhuist naar haar vader in Forks, een stadje met 3120 inwoners. Ook is het het dorp met de meeste rege…
Gepubliceerd door Mellie op 23-10-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!